Waarom een spel streamen

Een videospel is een veelbesproken onderwerp in hedendaagse cultuur. Zowel kinderen als jongeren spenderen er snel veel tijd aan. Dit kan gevolgen hebben voor hun school- en werkprestaties. Of deze gevolgen voordelig of nadelig uitpakken hangt af van de mate en manier waarin gespeeld wordt. Het is een compleet haalbaar streven om op een gezonde manier videospellen te spelen. In dit artikel gaan we één methode uitleggen die je kan hanteren zodat je niet in een verslaving terecht komt. 

Games kunnen hip zijn

Videospellen blijven een vorm van entertainment, maar dit neemt niet weg van het feit dat het ook onderdeel is van popcultuur. De “floss” is een goed voorbeeld hiervan. Dit is een celebratie dansje in het spel Fornite die je kan vrijspelen. In 2018 toen deze net bestond kreeg dit fenomeen veel aandacht in de media en opeens zag men opa’s en oma’s die online deze dans deden als internet meme. De invloeden van games is rijker dan de mainstream gelooft. Dit is één voorbeeld van velen waarom games hip kunnen zijn. Een tweede is de opkomst van e-sports organisaties. Van oudsher waren dit vriendenkringen die een zogeheten “clan” opgericht hadden en nu zijn deze kringen gegroeid tot bedrijven met veel kampioenschappen. Zo zie je ook dat games mensen bij elkaar kunnen brengen.

Uitzenden van spellen

Het gamen op zich is ook een best competitieve markt. Dit veroorzaakt veel strijd onder de spelers. Dankzij e-sports en sociale media is het een rage om je games op te nemen of uit te zenden. Inmiddels zou je kunnen zeggen dat een stigma aan het streamen of niet-streamen gekoppeld zit. Toch heeft het uitzenden van je games twee leuke gevolgen. Allereerst, je leert hiervan doordat je jezelf terug kan zien spelen. Zo kom je te weten hoe je speelt en waarom je speelt. Daarnaast geeft het een bepaalde sfeer in je spel die deelbaar is met je vrienden en andere mensen. Zo kun je bijvoorbeeld als je een goed moment ervaart dit in een “short” bewerken en deze publiceren voor het vermaak van je volgers.

De eenvoudigste manier om te streamen

Streamen kan technisch ingewikkeld zijn. Om te streamen heb je allereerst een spel en een platform nodig waarop je wil streamen. Dit kan je doen met een persoonlijke computer waarop je een programma genaamd “OBS Studio” gebruikt. Dit is een software die je toestaat om je spelen uit te zenden naar een platform zoals YouTube of Facebook. Maar waarom moeilijk als het ook makkelijk kan. Met een computer ben je al gauw een jaar verder voordat je deze gebouwd en al gereed hebt om te streamen. Bovendien vereist het veel van je computer om te kunnen streamen. Je hebt onderdelen nodig die prijzig zijn. De eenvoudigste manier om te streamen is regelrecht via een console. Een PlayStation 4 heeft een ingebouwde optie om je applicaties live uit te zenden naar de platformen Twitch of YouTube. Het streamen via een spelcomputer omzeilt de hoge kapitaaleis voor het streamen vanaf een PC.