Uit welke shows kan je kiezen

Elk jaar komen er veel nieuwe series uit. Of dit zijn nieuwe seizoenen van bestaande series of compleet nieuwe series. Een serie bekijken is iets anders dan films bekijken. Hier zijn wat tips over wat je nodig hebt voor een gezellige filmavond. In de afgelopen decennia zijn er al enorm veel goede series uitgekomen. In dit artikel een paar suggesties om een nieuwe serie aan te klikken.

Suits

Deze show gaat over een advocatenkantoor in New York City. Hierin zal je te zien krijgen hoe dit kantoor strijdt om de deuren open te houden. Elke episode bestaat uit zakelijk-strategische dialogen en familie verwante gesprekken. Een enorm competitieve omgeving en bedrijfstak zorgt voor spannende afleveringen.

Black Sails

Black Sails is gebaseerd op een waargebeurd verhaal namelijk de piraten revolutie op New Providence Island en de stad Nassau. Hierin komt het verhaal naar voren over een aantal gouverneurs die de taak op zich namen om beschaving te installeren en onderhouden op het eiland. Maar piraten doen er alles aan om dit te verstoren. Deze show is te zien als de The Pirates of the Carribean onder de series. De verhaallijnen zijn niet regelrecht verbonden maar weergeven genoeg van hetzelfde over het piratenbestaan. 

The Vampire Diaries

Deze show gaat over vampieren die onder de mensheid leven in een dorpelijk gewest genaamd Mystic Falls. Twee broers zijn verbonden aan elkaar met het eeuwige leven als vampier en worden allebei verliefd op dezelfde vrouw. Andere vampieren vormen bedreigingen voor de levensonderhoud van de twee broers, de familie en vrienden van de vrouw. Deze serie zit vol met mythes, legendes en bovennatuurlijke elementen die het verhaal vermakend maken. 

Breaking Bad

Deze show gaat over een scheikundeleraar die gediagnosticeerd wordt met kanker. Vervolgens beslist deze meneer om zijn kennis over scheikunde in te zetten om crystal meth te koken en verkopen, om voor zijn gezin achter te laten wanneer hij er niet meer is. Aanvankelijk is deze onderneming bedoeld om zijn vrouw en kinderen te financieren maar uiteindelijk gebeurd er veel meer waardoor de scheikundeleraar voor moeilijke leven en dood situaties komt te staan.

Game of Thrones

Deze show is razend populair geworden van de boeken van George R.R. Martin. In deze wereld is een rijk met 7 landen. Hiervan is één troon waar het hele continent om vecht en politiek over bedrijft. In deze serie draait alles om familiehuizen die afzonderlijk hun land regeert terwijl de koning of koningin het hele continent bestuurt. Ook is er een ander continent waar de ruzies niet meegemaakt worden, waar rijkdom, woestijnen en andere steden zijn met andere volkeren die invloedrijk de rest van wereld beheersen.