Dit heb je nodig voor een gezellige filmavond

Een filmavond is een leuke manier om te genieten van andermans gezelschap. Als fan zijnde kan je gewoon kiezen uit de films die je intrigeren. Het kan zijn dat je goed te spreken bent over bepaalde acteurs en regisseurs of genres. Dit zorgt voor interessante na films discussies. Een filmavond is iets anders dan het traditionele uitgaan en over het algemeen voorkomt katers. Je kan natuurlijk ook alcoholische dranken nuttigen om te genieten van de film zoals een flesje bier of speciaal bier. In dit artikel gaan we wat vertellen over de benodigdheden voor een succesvolle, sfeervolle filmavond.

Snackje voor het bekje

Over het algemeen gaat popcorn goed bij een film. Dit kan je kopen maar ook zelf maken met je vrienden als pre-film ritueel. Wat je maar te snacken wil hebben, zorg dat je dit kopen kan of in huis hebt als je thuis een film gaat kijken. Het is sowieso een soort cheat day want bij een film eet je vaak minder gezonde dingen. Let daarbij wel op dat je niet te veel eet want anders wordt je genoodzaakt om een pauze in te lassen. Niet iedereen heeft baat bij een pauze middenin de film.

Blind erin

Als je blind begint te kijken naar een film, dan betekent dit dat je vooraf geen enkele beelden van de betreffende film hebt gezien. Kortom, je hebt dan geen trailer gezien en ook geen beelden achter de schermen over het opnemen van de film zelf. Dit staat toe om een spontane beleving te hebben van de film zonder dat je hier vooraf een oordeel over gevormd hebt. Het kan je aanspreken als je alleen aan de titel van de film al hebt besloten dat je de film graag wil zien. De ervaring van de film is dan zo rauw mogelijk en heeft dus invloed op hoe je de film bekijkt.

Koester het gezelschap

Wat je ook doet of vindt van de film, je doet er baat bij om het gezelschap te koesteren. Er is niets zo saai om opeens alleen naar de film te gaan. Wanneer je een filmavond organiseert bij jou thuis dan moet je rekening houden met omliggende omstandigheden zodat het gezelschap zich op z’n gemak voelt. Vraag om de allergieën als je voedsel voorbereidt, regel de temperatuur van de bioscoop en spoel niet door of terug wanneer het niet gewenst is. Om ‘s avonds met vrienden iets te doen is erg leuk en er zijn mensen die de luxe niet hebben, dus denk hieraan voordat je iemand afsnauwt voor hun minder dan verwachte beoordeling van je favoriete film.